Una infusió ràpida

Estem a les acaballes de l’estiu, un estiu plujós i fresc com costa de recordar. Tot i això durant l’estiu sempre ve de gust prendre begudes refrescants, a més fa poc que una coneguda marca d’infusions ha comercialitzat unes bosses per fer infusions en fred… aprofitem-ho!

Una bossa d’infusió (de fruits vermells) i aigua freda, podem observar com la substància es va difonent lentament i acaba acolorint l’aigua d’un vermell granat. Però que passaria si l’aigua fos calenta? Provem-ho.

Efectivament, tal com prediu la teoria molecular, la preparació de la infusió és molt més ràpida. Sabem que les molècules en un líquid calent es belluguen molt més ràpid de manera que els seus xocs (més quantitat i més intensos) amb les substàncies de la infusió provoquen que la dispersió de la substància (ho notem amb el color) es realitzi més ràpid.

Observeu el vídeo, realitzeu l’experiència i després us podeu beure la infusió… freda o calenta!

Anuncis