El secret del Tetra Brik

Recordeu les vegades que heu tacat les estovalles en afegir a un cafè la llet directament des d’un Tetra Brik acabar d’obrir? Fa molta ràbia notar el blup, blup, blup… i veure com la llet surt a glopades i molta d’ella surt de la tassa o provoca esquitxos francament empipadors.

Voleu la solució perquè això no us passi cap vegada més? Doncs el truc és molt senzill: només cal servir-nos la llet amb el Tetra Brik al revés de com ho solem fer habitualment. En aquesta posició (imatge de la dreta), encara que el Tetra Brik estigui molt ple, l’aire pot entrar amb facilitat de manera que el líquid surt de forma continua i suau. En la imatge de l’esquerra observem que el líquid sortirà amb dificultat (el blup, blup, blup…) perquè per fer-ho es necessita que l’aire entri dins el Tetra Brik i la forma de l’envàs i la situació del tap ho impedeixen.tetrabrik

Hi ha un altre truc que també funciona: fer un forat petit a la part oposada al tap per afavorir també l’entrada de l’aire però aquest sistema té l’inconvenient que aleshores el Tetra Brik no queda tancat hermèticament encara que cargolis el tap de rosca.