El motor més senzill

Amb només una pila (AA), uns imants de neodimi, un cargol i un fil elèctric podem construir un motor sorprenent i, amb tota seguretat, el més senzill del món.elmotormessenzill
En veure el vídeo ens preguntarem el perquè gira, la resposta és senzilla: ens hem de fixar només en l’imant de neodimi de la part inferior. Es pot observar amb detall en la imatge del costat. Aquest imant està situat de tal manera que genera un camp magnètic vertical (vermell i cap amunt en la imatge) i per ell circula un corrent elèctric radial (de fora cap a dins i blau en la imatge) de manera que es genera una força (sobre l’imant i de color blanc en la imatge) segons la regla de la mà dreta que provoca el moviment circular del conjunt. Els sentits del camp magnètic i del corrent elèctric dependran evidentment de como col·loquem els pols de l’imant i de la pila i això, alhora, afectarà al sentit de la rotació.
Nota: l’imant de la part superior únicament el col·loquem per tal que s’aguanti la pila amb el cargol i que el fregament en rotar sigui menyspreable.

1 thoughts on “El motor més senzill

  1. Retroenllaç: Una pila que roda sola | FisLab... el bloc

Els comentaris estan tancats.