Blogs científics

cienciesticCiències i TIC
Grup Ciències ICE-UdG
Aquest bloc és una selecció de recursos digitals per al professorat i alumnat d’ESO que siguin útils per a l’ensenyament i aprenentatge de les ciències i per utilitzar en qualsevol situació: a l’aula, al laboratori, a casa… Els recursos seleccionats estan agrupats per cursos i dintre de cada curs a la unitat didàctica corresponent al currículum de manera que siguin de fàcil localització. A més dins de cada unitat didàctica oferim recursos agrupats en tres apartats segons la seva utilitat: Laboratori, Pissarra digital i Més pel professor…

jcJosep Corominas Química
Josep Corominas
Aquest professor i divulgador de química (premiat repetidament a Ciencia en Acción, autor de diverses publicacions de treballs pràctics i de didàctica de la química i coordinador de Química en context) s’ha decidit a recollir en un blog moltes de les seves experiències, sempre interessants, que destaquen per la seva vistositat, per la utilització de materials quotidians i per la realització a petita escala (química talla S). Alguns experiments estan explicats i d’altres gravats i difosos en vídeo.

El_pastel_de_SaganEl pastel de Sagan
Hèctor Garcia Morales
En els tres anys que vaig passar al CERN fent el doctorat, em vaig iniciar en el món de la divulgació donant xerrades i guiant als grups de visitants de totes les edats per les instal·lacions del laboratori . Va ser llavors quan es va despertar el Carl Sagan que hi ha en mi i vaig decidir continuar amb la divulgació portant un pas més enllà .

cococienciaCocoCiència
És una associació formada per un grup de joves catalans amb la intenció d’aprendre i oferir una font d’aprenentatge, d’apropar la ciència a tothom i d’impulsar la divulgació científica en català.

joseluiscebolladaLa Física en vídeos
José Luis Cebollada
Qué *?!!$&* es este blog. Un blog que  recoge vídeos con experimentos científicos; algunos se pueden reproducir en un laboratorio normal con facilidad mientras que otros necesitan equipamiento especial.

lorenzoramirezExperimentació lliure
Lorenzo Ramírez
Blog de recursos per a l’ensenyament de les ciències, més aviat de la Física i la Química, però sobretot de la Física. Els recursos, sinó tots, la immensa majoria són d’utilització lliure. Els materials que proposa utilitzar l’autor en les diverses experiències, recerques, tallers… són  barats o bé se’ls pot fer un mateix a baix preu.